Hintaszékkel a rendőr ellen

Intézkedő rendőrökre támadtak kedden Dunaújvárosban és Székesfehérváron is, az egymástól független esetek során mindkét városban könnyebben megsérültek az intézkedő rendőrök.

Dunaújvárosban kedden kora délután egy, a közterületen dolgát végző idős férfit akartak igazoltatni a rendőrök, de a 76 éves férfi megpróbált elmenekülni. A rendőrpáros egyik tagja megragadta a karjánál, mire az illető többször lábon rúgta a zászlóst, aki könnyű sérülést szenvedett - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az intézkedés során a rendőrök kénytelenek voltak gázsprayt alkalmazni a férfival szemben, majd előállították és szabálysértési feljelentést tettek ellene, továbbá hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást - tette hozzá a rendőr százados.

Székesfehérváron kedden este egy családi házból kihallatszó veszekedés, törés-zúzás miatt riasztották a rendőröket. Amikor a járőrök kiérkeztek, az ott lakó férfi az erkélyről több tárgyat dobott feléjük. Egy kihajított hintaszék megsértette az egyik rendőr kezét, a sérülése nyolc napon belül gyógyul, majd a hintaszék a szolgálati gépkocsi motorháztetejére esett.

A 47 éves férfi később kijött a házból, s egy széklábbal rátámadt a megsérült őrmesterre. A férfi ellen gázsprayt és testi kényszert alkalmaztak, majd előállították a városi rendőrkapitányságra. Ellene ideiglenes távoltartó határozatot hoztak, és hivatalos személy elleni erőszak elkövetéséért feljelentették. A járőrkocsiban okozott kár miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság kártérítési igénnyel lép fel a támadóval szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.