A Hiltonban foglalt szobát vendégeinek Gaskó

Gaskó István dunai kilátású lakosztályt foglalt mintegy 200 ezer forintért egy éjszakára a vasutas-szakszervezet pénzén.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének egykori és a Liga Szakszervezetek mostani elnöke a Blikknek azt mondta, hogy a luxusszobákban nem ő szállt meg, hanem vendégei. Állítása szerint egy fontos szakszervezeti delegáció jött Budapestre, akik magukkal hozták gyerekeiket. Elszállásolásuk 200 ezer forintba került éjszakánként.

A lap azt írja, Gaskó három év alatt egymillió forintot költött hasonló foglalásokra. A számlák akkor kerültek elő, mikor a vasúti szakszervezetnek új elnöke lett.

Gaskó azzal védekezett, hogy lobbitevékenységet folytatott a szállodában, ugyanakkor egy parkolási számla is előkerült, amiből kiderül, hogy egy szakszervezetnél dolgozó hölgy is a Hilton garázsában parkolhatott. A Liga Szakszervezetek vezetője akkor azt állította, nem aludt a szállodában, csak sokat ivott egy megbeszélés során, ezért otthagyta a kocsiját.

Gaskó szakszervezeti pénzből szállt meg a Kempinskiben is egy éve, a tavalyi Valentin-napot pedig a visegrádi Silvanus Hotel deluxe lakosztályában töltötte 166 ezer forintért. Gaskó úgy emlékszik, munka miatt foglalhatott szobát Visegrádon, és azt se tudja, mikor van Valentin-nap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.