Hidegvérrel öltek a soproni gyilkosok

A rendőrség feltételezései szerint nyereségvágyból öltek meg két embert kedd este egy soproni lövészklubban. Mindkét áldozatra több lövést adtak le a tettesek, akiket szerda reggel elfogtak.

Kettős gyilkosság történt kedd este Sopronban az Anger-réti lőtéren. A lövészegylet 53 éves vezetőjét, valamint egy 43 éves helybeli férfit öltek meg több lövéssel.

Rendőrök helyszínelnek Sopronban, az Anger réti lövészklub előtt
Sopron, 2012. április 18. Rendőrök helyszínelnek Sopronban, az Anger réti lövészklub előtt, miután 2012. április 17-én lelőtték a lőtér vezetőjét és a klub egyik tagját. A rendőrség elfogta a kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délután sajtótájékoztatón számolt be a kettős gyilkosság részleteiről. Mint elmondta, kedd este tíz órakor kapott bejelentést a soproni rendőrkapitányság arról, hogy egy 43 éves férfi a helyi lövészklubba ment, de még mindig nem ért haza. Egy járőr indult a klubba, ahol két halott férfit találtak. Egyikük az eltűntként bejelentett helybeli volt, a másik pedig a lőtér 53 éves vezetője. Mindkettőjükkel több lövéssel végeztek.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy több tízezer forint mellett három fegyvert, valamint lőszert is elvittek a tettesek. Ezért a Készenléti Rendőrség bevetési százada azonnal Sopronba indult, mert tartani lehetett attól, hogy újabb bűncselekményekre készülhetnek a tettesek az elrabolt éles lőfegyverekkel – tette hozzá a szóvivő.

Garamvölgyi László kitért arra is: a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság negyven nyomozója dolgozott az ügyön, és a három feltételezett elkövetőt elfogták szerda reggel kilenc órakor. A szóvivő az elfogás részleteiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A gyanúsítottakról is csak annyit közölt: 19 és 20 év közöttiek, büntetlen előéletűek, valószínűleg nyereségvágyból követték el a gyilkosságot.

A nyomozás eddigi adatai szerint a három férfi kedden kora este, háromnegyed hét és negyed nyolc között ért a lőtérre. Egyikük kint maradt egy autóban, ketten pedig bementek. A két férfi közül az egyik tagja volt a klubnak, így ismerte a lőtéren ekkor egyedül lévő vezetőt, akitől engedély kért arra, hogy lőhessenek. Ezt a későbbi áldozat megengedte. Azt, hogy ezután pontosan mi történt, még nem tudni, csak annyi bizonyos: több lövéssel megölték a férfit. A szóvivő szerint nagy valószínűséggel akkor érkezett a helyszínre a másik későbbi áldozat, amikor a tettesek éppen a holttestet akarták eltüntetni. Ezért a a tettesek vele is hidegvérrel végeztek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.