Heves zivatarral jön az enyhülés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján heves zivatarral érkezik a hőséget követő enyhülés szerdán.

Kedd este az Alpokaljára délnyugat felől kis eséllyel ugyan, de már besodródhat egy-egy zivatar. Szerda napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép az ország légterébe, amely késő estére eléri a Tiszántúlt – írják.

A front előtt, illetve a fronton zivatarok alakulnak ki. Elszórtan heves zivatarra is számítani kell, a szélroham elérheti a 90 km/h-s sebességet, helyenként nagyméretű jégre és felhőszakadásra is számítani lehet.

Szerda délutántól késő estig a fronthoz kapcsolódva vagy előtte nagy területet érintő szélrohamokra lehet készülni. Kialakulásukra nagyobb esély a Dunántúl déli és keleti felén, valamint a Dunától keletre eső tájakon van.

Szerdán a Dunántúl északnyugati felén 24-26, másutt még 26-31 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű. Szerda estére, késő estére a délkeleti tájakra is megérkezik a hidegfront, amely ott is véget vet a hőségnek.

Az előrejelzésekkel összefüggésben a katasztrófavédelem kéri, hogy aki teheti, a vihar közeledtekor vonuljon fedett helyre. A strandolók és a fesztiválozók vegyék komolyan a figyelmeztetéseket, és kövessék a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.