Hétvégi dugó: két napra bezár az Andrássy út

Autómentes hétvégét rendeznek ma és holnap a budapesti Andrássy úton.

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatába illeszkedő kétnapos esemény változatos programokat kínál az autóforgalom elől lezárt sugárúton: lesz kerékpár- és kézműveskorzó, bringó-hintó, zöldautó-kiállítás és tesztvezetés, civil- és sportmező, számos koncert és táncelőadás.

Két napra bezár az Andrássy út

A Magyar Kerékpárosklub standjánál kerékpároktatással, veteránkerékpár-kiállítással, filmvetítéssel, vetélkedőkkel várja a látogatókat, a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútja pedig Gyermekvasút az aszfalton mottóval kézihajtánnyal és retro sorompóval csalogatja a kicsiket.

A kerékpárosklub vasárnap Cucc Cipelő Critical Masst szervez: a kerékpáros szállító felvonulás 14 órakor indul a Jászai Mari térről és 15 órakor érkezik az Andrássy útra.

Az autómentes hétvégén kerül sor a Merlin Színház által szervezett Évadnyitó Színházi Fesztiválra is, ugyancsak az Andrássy úton.
Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét célja a környezet- és egészségbarát közlekedési alternatívák népszerűsítse a személygépkocsi-használattal szemben.

Az idei rendezvénysorozat - Közlekedj okosabban, élj egészségesebben! mottóval - kiemelten azokra a káros hatásokra szeretné felhívni a figyelmet, amelyeket a városi közlekedés jelenlegi tendenciái gyakorolnak az emberek egészségére.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.