Hétvégére visszatér a kánikula

Ma már országszerte több órás napsütés várható, de délután - főként a keleti országrészben - záporra, zivatarra is számíthatunk.

Az északnyugati szél eleinte a Dunántúl északi felén lesz még élénk. Hajnalban 12-18 fok, napközben 25-28 fok között alakul a hőmérséklet - írja előrejelzésében az Időkép.hu.

Pénteken lassan melegedni kezd a levegő, a délutáni gomolyfelhőkből elszórtan számíthatunk csak egy-egy futó záporra, esetleg zivatarra. Gyenge, mérsékelt légmozgás mellett 27-32 fok várható.

Szombatra tovább melegszik a levegő, a délutáni órákban már 30-34 fok közötti értékeket mérhetünk, ugyanakkor a hőség ellenére aznap is kialakulhatnak elszórtan futó záporok, zivatarok, erre a legnagyobb esély északon, északkeleten és nyugaton mutatkozik.

Tompák, fáradékonyak lehetünk ma

Csütörtökön már markáns fronthatás nem várható, de marad a kissé fülledt idő, mely ronthatja komfortérzetünket. Asztmás panaszok előfordulhatnak, újabb megterhelő nap vár a szívbetegekre. Az UV-sugárzás a napos tájakon nagyon erős fokozatot érhet el. Tompábbak, fáradtabbak lehetünk, a reflexek és reakcióidő csökkenhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.