Hétvégén újabb adag hó jön

Kedden eleinte változóan felhős-napos időnk lesz, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet és késő délutántól a Dunántúl egy részén, illetve később az északi területeken újabb havazás kezdődhet. Eleinte pára-, valamint ködfoltok előfordulhatnak, ezek délelőtt azonban feloszlanak. Délutánra 0 és +5°C közé melegszik a levegő.
Az Időkép előrejelzése szerint holnap egy újabb csapadékzóna érkezik, és szelesebbre is fordul az idő. Többnyire havazás valószínű, de az Alföld déli-délkeleti felén havas eső, esetleg eső is kialakulhat. Délután -1, +4°C várható.

Csütörtökön marad a borongós idő; eleinte helyenként, majd délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Nyugaton és északon hó, másutt inkább havas eső, eső eshet. A minimumok -7, -1, a maximumok -2, +5°C körül alakulnak.

Pénteken az előző napok időjárását meghatározó ciklon hátoldalára kerülünk, egyre hidegebb levegő áramlik majd hazánk fölé, így a csapadék halmazállapota egyre többfelé vált majd át hóba. Szombaton is számíthatunk még kisebb havazásra, hózáporokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.