Hétvégén országos hőség várható

Szombaton a több órás zavartalan napsütésben 30°C feletti hőmérsékletekre kell számítani, a hétfői hidegfront viszont akár 10°C-os lehűlést is hozhat.

Még ma is országszerte várhatók felhőszakadásszerű esőzések, emiatt az összes megyére kiadta az első- vagy másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.  A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelző figyelmeztetés szerint a várható felhőszakadások miatt hat megyében - Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok - van érvényben másodfokú figyelmeztetés.

E szerint ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat. Szintén rövid idő alatt az összes többi megyében és a fővárosban is leeshet több mint 25-30 milliméter csapadék, így ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki - írja az MTI.

A Balaton nyugati és keleti medencéjénél elsőfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy magas, illetve tornyosuló hullámokra kell felkészülni, emiatt csónakok a parttól csak kétszáz, vitorlások pedig ötszáz méterre közlekedhetnek.

Néhol jégesőre, egy-egy helyen viharos, óránkénti 60 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet. Az esti óráktól fokozatosan megszűnnek a zivatarok.nem történt.

A hétvége békésebbnek ígérkezik

Holnap főként a Dunától keletre és északkeleten számíthatunk a délutáni órákban záporokra, zivatarokra, de több-kevesebb napsütés mindenhol valószínű. A maximumok 30°C körül alakulnak - jósolja az Időkép.

Szombaton eleinte északkeleten, estétől pedig északnyugaton lehetnek további viharok, néhány órás napsütés mindenütt várható. Marad a fülledt, 30°C körüli csúcsértékekkel kísért idő.

Vasárnap országszerte lehetnek záporok, zivatarok, a hőmérséklet helyenként a 33-34°C-ot is elérheti, majd hétfőn várhatóan hidegfront érkezik, mely keddre erőteljesebb, akár 5-10 fokos lehűlést fog okozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.