Hétvégén mínusz 15 fok és 15 centi hó várható

A hétvégén átmenetileg visszatér a tél: fagyok várhatók, ismét hó borítja majd az ország nagy részét, helyenként több mint 15 centiméter hó hullhat, a hét utolsó napján, hajnalban akár mínusz 15 fok is lehet.

Ma még enyhe időnk lesz, többnyire erősen felhős lesz az ég, de az északi területek kivételével napos időszakokra is számíthatunk -olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Elsősorban délutántól várható ismét több helyen eső, zápor, néhol zivatar. Általában változó irányú, mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 8 és 16 fok között valószínű; északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 4, 10 fok közé hűl a levegő.

Holnap borult lesz az ég, országszerte várható jelentős mennyiségű eső, amelyet kezdetben a Dunántúlon, éjszakától keleten is egyre nagyobb területen havazás vált fel. Az északnyugati, északi szelet napközben a Dunántúlon, estétől már a Dunától keletre is gyakran kísérik viharos széllökések, amely helyenként hófúvásokat okoz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon -1, +3, másutt még 4, 10 fok között alakul.

Március 15-én, pénteken nagy valószínűséggel havazásra kell számítani, a szombat reggelig lehulló friss hó mennyisége helyenként meghaladhatja a 10-15 centimétert. Emellett - elsősorban a nyugati és középső országrészben - sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél, ami hófúvásokat okozhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.