Hétvégén beköszönt a nyár

Május utolsó napjaiban melegedésre és több napsütésre lehet számítani, a hétvégén helyenként akár 28 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken hajnalra az ország több pontján párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Napközben alapvetőn napos, száraz időre lehet számítani - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de a fagyzugos területeken ennél hidegebb is lehet. Az Északi-középhegység szélmentes völgyeiben több helyen és néhol az alacsonyabban fekvő területeken akár talaj menti fagy is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 25 fok között alakul.

Szombaton is sokat süt majd a nap, késő délutántól viszont nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon este szórványosan zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Május utolsó vasárnapján elszórtan valószínű zápor, zivatar. Időnként megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödik a szél. A leghidegebb helyeken 10 és 15 fok lehet, a maximumhőmérséklet pedig 23 és 28 fok között alakul majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.