Az örömapa gyilkolt egy vajdasági lakodalomban

Hat emberrel végzett egy 55 éves férfi vasárnap egy esküvőn a szerb-magyar határhoz közel eső Martonoson – közölte a szerb belügyminisztérium.

A közlemény szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le az áldozatokra, megölve a menyasszonyt, az ő anyját és az apját és még három másik embert is a lakodalom helyszínén, a menyasszony családjának a házában. A belügyi tárca szerint feltételezhetően „megromlott családi viszony” állhat a tragédia hátterében. A Blic azt írja, hogy a gyilkos a vőlegény apja, Svekar Rade Š. volt, aki egykori felesége szüleivel is végzett kora reggel a Martonostól 30 kilométerre fekvő Oromon, mielőtt menye családjához indult.

A korábbi hírek szerint a férfi a hatszoros gyilkosság után önmagával is végzett, a Blic legfrissebb információi szerint azonban egy franciaországi vendég lőtte le az örömapát, miután az megsebesítette a feleségét. A nőt kórházba szállították, a francia férfit pedig a rendőrség hallgatja ki.

Az örömapa állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert "nem tetszett neki a menyasszony", a szombati lakodalomban sokat ivott, s vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni.

A szerb sajtó a hírrel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédaira, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.