Hétfőtől jön az eső

Ismét kettészakadt az ország, már ami a hőmérsékletet illeti. A nyugati megyékben már enyhült a hőség, míg keleten még mindig harmadfokú jelzés van érvényben, ma pedig még felhőszakadásra is számíthatnak az ott lakók.
Az Alpokalján már többfelé csak 25 fokot mérhetnek, kelet felé haladva azonban egyre melegebbre lehet még ma is számítani, a Dunától keletre 26-28 fok várható. Hétfőn viszont már csak a keleti országrészben alakulhat még 25 fok felett a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

A déli, kora délutáni órákig egy intenzívebb zápor, zivatar zóna söpör végig az ország északkeleti részén, majd kelet felé hagyja el az országot. Itt a zivatarokat helyenként felhőszakadás (15-35 mm csapadék) és erős szél (50-65 km/h) kísérheti.

Az ország többi részén késő délutánig csak néhány helyen fordulhat elő rövid zivatar. Estétől azonban több hullámban érik el dél, délkelet felől zivatarzónák az országot. Reggelig sokfelé lehet zivatar felhőszakadással (20-60 mm eső rövid idő alatt), akár 80 kilométer per óra feletti széllökéssel és jégesővel (2 cm körüli átmérő). Az esti, éjszakai zivatarrendszer várhatóan az északkeleti országrészt megkíméli.

Hétfőn reggeltől az éjféli órákig néhány órás szünetekkel több hullámban érkeznek a zivatarok felhőszakadással (20-60 mm eső pár óra alatt alatt), amelyeket 80 kilométer per óra feletti széllökés és jégeső kísérhet két centiméteres átmerőjű jégdarabokkal. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.