Hétfőn 41 fok is lehet

Perzselő hőség lesz a hétvégén, szombatra kilenc, vasárnapra tizenöt megyére adták ki a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést. Vasárnap 33-38, hétfőn pedig egyes helyeken akár 41 fok is lehet a csúcshőmérséklet.

Szombaton legfeljebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, az északkeleti és nyugati határszélen, valamint a Bakonyban kis eséllyel futó zápor is kialakulhat, de nem ez lesz a jellemző. Gyenge, mérsékelt légmozgásra, 32 és 37 fok közötti hőmérsékletre van kilátás - írja az Időkép.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, mivel ezeken a területeken tartósan 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható.

Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban tartósan 25 fok feletti középhőmérséklet várható, így azokra a területekre narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Holnap tovább fokozódik a hőség, a hőmérő higanyszála akár a 39 fokot is elérheti, épp ezért Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki piros figyelmeztetést.

A hétfő sem hoz enyhülést, az előrejelzések szerint aznap tetőzik a forróság, egyes helyeken akár 41 fok is lehet majd. Hétfőn a késő délutáni órákban azonban egy hidegfront éri el hazánkat, melynek köszönhetően keddre 8-10 fokkal visszaesik majd a hőmérséklet, és a keleti, északkeleti tájakra akár jelentősebb csapadékot is hozhat a front.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.