Hétfőig bírja az Atlantis

A rossz idő miatt péntek óta nem tud leszállni a Földre az Atlantis űrrepülőgép. Tartalékai hétfőig elegendőek, a NASA utasította a személyzetet: spóroljanak az energiával.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ismét elhalasztotta az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) az Atlantis űrrepülőgép leszállását a floridai Cape Canaveral űrrepülőtéren. Tizenkét napos űrutazását követően az Atlantisnak eredetileg pénteken kellett volna leszállnia, de a NASA - ugyancsak a viharos időjárás miatt - szombatra halasztotta a landolást, s most törölte ezt a közép-európai idő szerint délután 3 óra 16 percre kitűzött időpontot is.

Az űrkutatási hivatal egyelőre nem tűzött ki új időpontot szombatra vagy esetleg a következő napokra, s azt sem jelezte, hogy az űrrepülőgépet esetleg átirányítják a kaliforniai Edwards légitámaszpontra.

Az Atlantis tartalékai hétfőig elegendőek, de már most utasították az űrhajósokat, hogy kapcsoljanak ki néhány számítógépet, mert így kevesebb elektromos energiát fogyaszt az űrsikló.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.