Hét pitbullt támadott meg egy kanadai vércica

Nekiesett egy hét kutyából álló csapatnak egy 16 éves macska a kanadai Victoriában. Az egyik pitbull és a sétáltatójuk kórházi ellátásra szorult.

Kyla Grover, a hét pitbullt sétáltató fiatal nő utólag arról számolt be, hogy a macskatámadásnak nem volt semmilyen előzménye. A kutyák nem fenyegették a macskát, és amikor az nekiugrott az egyikük, Bandida pofájának, akkor is csak ugattak. Grover megpróbálta leszedni a megvadult macskát az ebről, mire ő is kapott néhány mély karmolást és harapást.

Bandida az egyik szemét is elveszíthette volna
Bandida az egyik szemét is elveszíthette volna

A Baby nevű macska gazdája, Del Thompson szerint kedvence gyakran viselkedik igazi házőrzőként és a támadás oka az lehetett, hogy az egyik kutya barátkozni akart 78 éves feleségével, Bettyvel. Az idős házaspár a kertben dolgozott és velük volt a békésen heverésző Baby is, amikor a kutyák csapata feltűnt. Valószínű, hogy a harcias macska úgy érezte, a nagytestű kutyák fenyegetést jelentenek gazdasszonyára nézve, ezért lendült akcióba.

Kylát és Bandidát kórházba kellet vinni, hogy sérüléseiket ellássák. Az állatorvos először azt hitte, hogy a kutyát egy mosómedve támadta meg.

Az eb kórházi ellátása 222 kanadai dollárjába (kb. 47 500 forint) került a gazdájának, Javiera Rodrigueznek, aki a költségeket áthárította a macska tulajdonosaira. A Vancouver Sun úgy tudja, hogy Thompsonék ezt zokszó nélkül ki is fizették, de arról hallani sem akarnak, hogy Babyt a házba zárva tartsák ezek után.

Pedig – véli Rodriguez és Grover is – egyáltalán nem normális viselkedés egy macskától, hogy nekitámad hét nagytestű kutyának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.