Hét nap alatt mumifikálódott a hajós

Csupán hét napja volt halott az a 59 éves német férfi, akinek mumifikálódott holttestét egy jachton találták meg múlt csütörtökön halászok a Fülöp-szigetekhez közel. Manfred Fritz Bajorat halálát a boncolás szerint szívroham okozta.

A magányos hajós mumifikálódott holttestét saját jachtjának hajókabinjában találták meg. A férfi az asztalra könyökölve, a rádiója mellett halt meg, de egyelőre nem tudni, hogy adott-e le segélyhívást, mielőtt elhunyt. A Sayo nevű hajó, melyet feltehetően egy vihar az oldalára fordított, mintegy 100 kilométerre a fülöp-szigeteki partoktól hánykolódott a nyílt vízen.

A hajós testét napok alatt mumifikálódott
A hajós teste napok alatt mumifikálódott Forrás: Philippino News

Szakértők szerint a magas hőmérséklet, a szél és a levegő magas sótartalma tartósította ilyen gyorsan a holttestet. Bajorat a boncolás eredményei szerint körülbelül hét napja lehetett halott, amikor rátaláltak. A rendőrség a fedélzeten megtalálta a férfi okmányait és családi fotóit. A férfi kabinjában rengeteg könyv, fényképalbum, matrac és konzerv hevert szerte széjjel.

A férfi feltehetően depressziós volt. Először 2008-ban indult földkörüli hajóútra feleségével, Claudiával, de az asszony Martinique szigetén meghalt. A második kísérlet Manfred halálával végződött – írja a német Bild bulvárlap.

A brit Daily Mail úgy értesült, hogy a férfi lánya, Nina a Fülöp-szigetekre utazik a holttest hivatalos azonosítása végett és hogy apja testét elhamvasztatva hazavihesse.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.