Hercegi nevet kapott az állatkert kis orángutánja

Vilmosnak nevezték el a közel egy hónapos kis orangutánt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A névválasztásnak "történelmi" okai vannak, ugyanis a kicsi nagyapja a Willem nevet viselte. A holland Willem - valamint az angol William és a német Wilhelm - magyar megfelelője a Vilmos, amelyet ugyanúgy Vilinek lehet becézni, mint ahogyan annak idején Willemet is hívták a gondozók.

Willem 1983-tól 2001-ig élt Budapesten, ahol több orangután kölyöknek is nemzőapja volt, és a maga korában a kert egyik legendás lakójának számított.

A most három és fél hetes orangután kölyök szépen cseperedik. Anyja példásan gondoskodik róla, noha a 14 éves Menginek Vilmos az első kölyke, így saját tapasztalata nincs túl sok.

A 2010-es esztendőben három emberszabású majom is világra jött a Fővárosi Állat- és Növénykertben: Moira és Vilmos, a két orangután kölyök, valamint Bongo, a januári születésű gorillabébi. Ez igen komoly szaporítási eredménynek számít, hiszen magyarországi állatkertben még nem volt példa arra, hogy egyetlen évben három emberszabású majom is szülessen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.