Prikkel-gyilkosság: a vádlott új történettel állt elő

A vádlott új verziója nem a gyilkosság elkövetéséről, hanem a holttestek eltüntetésének módjáról mond mást, mint amit eddig tudni lehetett.

Helyszíni tárgyalást tartottak a Prikkel-ügyben. A Fejér Megyei Bíróság Édl Gabriella büntetőtanácsa felkereste azt a nehezen megközelíthető, fákkal körülvett völgykatlant, ahol megtalálták Prikkelék felgyújtott terepjárójának roncsait, benne a házaspár földi maradványaival.

Itt új verzióval állt elő a Prikkel házaspár meggyilkolásával gyanúsított két vádlott egyike, az apa. Idős Németh József - akit fiával, egy-egy rabszállító kocsiban, kommandósok kíséretében szállítottak Mezőszilasra - azt mondta, hogy a házaspár terepjáróját, benne a férj és feleség holttestével, Mezőszilas és Igar között, a határban átadta egy embernek, akit nem nevezett meg.

Elmondása szerint a férfit a határból hívta fel telefonon. A falu szélén találkoztak, ott a meg nem nevezett férfi beült mellé, majd annak a helynek a közelébe hajtottak, ahol a fia várt rá egy másik autóban.

Miután az „ismeretlen" elhajtott a terepjáróval, az egyébként nehezen mozgó, s a tárgyalásokra két mankóval érkező vádlott - elmondása szerint - egy domboldalon átvágva, gyalog felment arra helyre, ahol a fiával találkozott, majd visszahajtottak a faluba.

Id. Németh József megmutatta azt a helyet, - egy szántóföld melletti földúton -, ahol a fia várt rá. A helyszínre vonatkozó kijelentést ifj. Németh József is megerősítette, de vallomást nem tett.
Id. Németh József nem kívánt válaszolni az elmondott új verzióval kapcsolatos kérdésekre, mint mondta, a részletekről - a védőjével való tanácskozást követően - várhatóan a per következő tárgyalásán beszél majd.

Ifj. Németh József édesanyjával közös cége bővítésére 2005 augusztusában, havi kamatra, tízmillió forint kölcsönt vett fel Prikkeléktől. A kölcsönadó Prikkel Tamásné volt, a pénz fedezetéül a Németh család mezőszilasi ingatlana szolgált. Ifj. Németh József kezdetben rendesen fizette a kamatokat, majd előbb a tőketartozás esedékes részletét nem törlesztette a megállapodott határidőre, 2006 november, decemberében pedig már a kamatokkal is adós maradt. Kifizetésükre december 29-ig kapott haladékot.

A vádirat szerint apa és fia, hogy szabaduljanak az erőn felül vállalt anyagi terhektől, elhatározták, megölik Prikkeléket, s holttestüket, emberrablásnak álcázva a bűncselekményt, eltüntetik.
2006. december 29-én az adósság visszafizetésének ígéretével a házukhoz csalták őket, ott közölték velük, hogy a kölcsönt nem tudják visszafizetni, s az ezt követően kialakult szóváltás után mindkettőjüket halálra verték. A holttesteket a terepjáróba tették, a kocsit pedig felgyújtották.

A per április 17-én folytatódik.

A gyilkossággal vádolt N. József a helyszíni szemlén
A gyilkossággal vádolt N. József a helyszíni szemlén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.