Helyszíni tárgylás: gyilkoltak a pénzszállító autó kirablói

Helyszíni tárgyalást tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság a két évvel ezelőtti tokaji pénzszállító rablás ügyének tárgyalása során kedden.

A nyolc vádlott közül három férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és lőfegyverrel való visszaéléssel, további öt embert – többségében az első és másodrendű vádlottak szüleit – haszonszerzés végett, emberöléssel kapcsolatosan elkövetett bűnpártolással vádolja az ügyészség.

Mint ismert, 2007 március 26-án az elkövetők a pénzszállító jármű egyik biztonsági őrét brutális kegyetlenséggel megölték, majd 166 millió forintos zsákmánnyal távoztak a helyszínről. Másnap felmerült a gyanú, hogy a pénzszállító autó vezetőjének köze lehet a bűncselekményhez, egyik társát napokon belül, a két további elkövetőt pedig – akik egy Kiskunhalas melletti tanyán bujkáltak – 2007. augusztus 31-én tartóztatta le a rendőrség. A vádirat szerint a kocsikísérőt fegyverrel arra kényszerítették, hogy kiszálljon az autóból, majd egy zsineggel fojtogatni kezdték és késsel több alaklommal nyakon szúrták.

A keddi tárgyalási napon a harmadrendű vádlott, vagyis az autó vezetője írásban vallomást tett, amelyben azt állította, hogy meggyilkolt társa is tudott a bűncselekményről. Igaz – közölte a vádlott – a későbbi áldozat nem vett részt az előkészítésben, csak a rablás délutánján, a járműben ülve sikerült őt meggyőzni, hogy jó lenne megszerezni az autóban szállított pénzösszeget. A volt biztonsági őr tagadta, hogy köze lett volna munkatársa meggyilkolásához. Késő délután a bíróság – jelentős rendőri erők biztosítása mellett - helyszíni tárgyalást tartott a Tokaj melletti, elhagyatott területen, ahol a gyilkosság történt.

A sajtót nem engedték a történések közelébe, így az ott elhangzottakkal kapcsolatban egyelőre nem derültek ki részletek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.