Helyreállt az áramszolgáltatás a Dunántúlon

Az ígértnél majd egy nappal később, de végül teljesen helyreállt az áramszolgáltatás Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Fejér megyében. Az E.ON áramszolgáltató közleménye szerint kedd késő délután már mindenütt újra volt villany. Ezt megerősítette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is.

A négy megyében – mint arról beszámoltunk – hétfőre virradóan az erős szél és a havazás miatt megrongálódott  az E.ON elektromos hálózata, ezért 89 településen, 23 ezer háztartás villany nélkül maradt. Az E.ON hétfő estére ígérte a szolgáltatás helyreállítását, ám több településen még kedden sem volt áram. Legutoljára Ajka két – összesen körülbelül ötezer lakosú – városrészében javították ki a hibákat az E.ON szakemberei.

Horváth Béla, a Veszprém megyei település városgazdálkodási irodájának  vezetője tudósítónknak elmondta: kedd délután két melegedőhelyet is nyitottak, mert az E.ON semmiféle információt nem adott nekik arról, hogy mikorra végeznek a javítással. Ezért – tette hozzá – a biztonság kedvéért két tornatermet  befűtöttek, hogy legyen hol melegedniük azoknak, akiknek házában, lakásában használhatatlanná vált az elektromos vezérlésű kazán. Az irodavezető szerint végül kiderült, hogy feleslegesen nyitották meg a melegedőket, mert kedd délután fél ötkor teljesen helyreállt az áramszolgáltatás.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy az áramszünet miatt sehol nem kellett beavatkozniuk, egyetlen településről sem kértek tőlük a segítséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.