Helyreállt a gázszolgáltatás Őcsényben

Helyreállt a gázszolgáltatás vasárnap délelőtt a Tolna megyei Őcsényben, ahol hajnalban egy megrepedt utcai vezetékből kiömlő gáz okozott lakástüzet.
Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a Széchenyi utcában az úttest alatti gázcső repedt meg, a begyulladt gáz átterjedt a közeli családi házra, amelynek első két szobája és a tetőszerkezet egyharmada leégett.

A tüzet szekszárdi, paksi, bonyhádi és véméndi tűzoltók oltották el, akik négy gépjárművel és két vízszállítóval érkeztek a helyszínre. A tűzben senki nem sérült meg, de a szomszéd épület utcafronti része és egy gépkocsi is károsodott.

Az E.ON Zrt. a helyreállítás idejére szüneteltette a gázszolgáltatást, amit tíz óra után nem sokkal indított újra, ez idő alatt 664 fogyasztónál, köztük egy ipari üzemnél nem volt földgáz a kétezer fős településen.

Varga Ivett, az E.ON regionális szóvivője elmondta: a szakemberek egy gerincvezetéken találtak sérülést, amelynek okát vizsgálják. A vezeték 1986-ban épült, az E.ON félévente műszerrel vizsgálja a gázvezetékek állapotát, az érintett szakaszon októberben nem találtak hibát.

Fülöp János, a település független polgármestere elmondta: a kigyulladt épületben lakóknak szinte mindenük megsemmisült, a házban élő két ember elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.