Helikopterrel szökött meg a szektavezér

Filmvászonra kívánkozó jelenet során helikopterrel szökött meg egy gyermekmolesztálás miatt büntetését töltő szektavezér a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén található börtönéből - számoltak be a kínos esetről  a hatóságok.

Juliano Verbard két követőjével egyetemben pattant fel a létesítményben landoló helikopterre, amelyet előzőleg egy  sétarepüléshez foglaltak le. A gépen tartózkodó három férfi  lőfegyverrel arra kényszerítette a pilótát, hogy a börtön udvarán  szálljon le. Miután felvették a "csomagot", a Domenjod börtöntől nem  messze le is szálltak, ahol a szökevényeket és segítőiket kisbusz  várta.

A 27 éves Verbard a Coeur douloureux et immaculé de Marie (Mária  fájdalmas és szeplőtelen szíve) nevű szekta vezetője, 2002-ben alapította meg közösségét. Több száz követője szentül hiszi, hogy Szűz Mária minden hónap nyolcadik napján Verbardhoz szól. Erről a szektatagok 20 euró (5900 forint) ellenében meg is bizonyosodhattak.

A szektavezért tavaly februárban ítélték el 15 évre két gyerek szexuális bántalmazásáért. A vádak szerint két másik elítélt  követőjével fogva tartottak egy 12 éves fiút, aki állítólag a szekta  "kiválasztottja" volt. A gyereket végül a rendőrség szabadította ki.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.