Helikopterekkel az újdörögdi 'hadúr' ellen

Látványos helikopteres harcászati gyakorlatot tartott a Magyar Honvédség Újdörögdön. Sikeresen megfutamították egy 'hadúr' seregét.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy a látottak meggyőzték arról: a honvédség minden olyan képességnek birtokában van, amely szükséges a békeműveletekben való magas szintű részvételhez.

A gyakorlatban hat MI-24 harci helikopter és három MI-17 szállító helikopter vett részt, valamint egy különleges műveleti csoport és egy megerősített gyorsreagálású lövészszázad.

A harci szimuláció forgatókönyve szerint a katonák hírt kaptak arról, hogy egy nagyobb fegyveres csoporttal rendelkező hadúr szervezett támadásra készül a járási központban lévő nemzetközi segélyszervezet székháza és a lakosság ellen. A hadúr arra készült, hogy elrabolja a magas rangú nemzetközi tisztségviselőket és megbüntesse az együttműködő lakosságot. A katonák feladata az volt, hogy megvédjék a területet és evakuálják az embereket - közölték.

A mentést nehezítette, hogy az előzetes információk alapján a támadók sugárzó, úgynevezett "piszkos bombát" is bevethetnek a körzetben. A közlemény szerint már zajlott a lakosok és a tisztviselők kimentése helikopterekkel, amikor egy teherautón megérkeztek a hadúr emberei. A lövészek, két harci helikopter támogatásával tűz alá vették az előőrsöt, amelyet végül sikerült megsemmisíteni, az ellenséges főerőt pedig visszavonulásra kényszeríteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.