Helikopterpilótája állhat Ecclestone anyósának elrablása mögött

Az emberrablás kitervelője, Jorge Eurico Faria jól ismerte az asszony napirendjét és szokásait. A vasárnap letartóztatott két férfi az ő utasításait követte.

A brazil hatóságok Ecclestone helikopterpilótáját gyanúsítják azzal, hogy megrendezte Aparecida Schunk elrablását - írja a CNN. A 85 éves brit milliárdos harmadik feleségének, Fabiana Flosinak az édesanyját július 22-én rabolták el São Paulo-i otthonából. Az asszonyért rekordösszegű, 36,5 millió dolláros váltságdíjat követeltek. Ecclestone-nak azonban nem kellett kifizetnie az összeget. A rendőrségnek vasárnap sértetlenül sikerült kiszabadítani Schunkot és elrablóit is élve elfogta.

Hétfőn azután harmadikként letartóztatták Jorge Eurico Fariát, aki Sao Paulóban vezette a család helikoptereit. A helyi sajtó értesülései szerint Faria tervelte ki a bűncselekményt és a férfi tisztában volt a 67 éves asszony napirendjével. 

A bűncselekmény értelmi szerzője nem tűnt meglepettnek a letartóztatásakor, írja közleményében Magino Alves Barbosa Filho, közbiztonságért felelős miniszter. "A vasárnap letartóztatott emberrablók egyike bevallotta, hogy Jorge Eurico Faria áll a banda mögött, de a rendőrség már a nyomozás kezdete óta gyanította, hogy köze van az ügyhöz" - mondta Barbosa Filho. A pilóta 2015 márciusig a Helikopter Pilóták Brazil Szövetségének elnöke volt.

Aparecida Schunkot július 22-én reggel saját házából rabolták el a Guardian információi szerint. Az emberrablók egyike futárnak adta ki magát - megtudták, hogy a nő egy bútorszállítmányt vár - , így jutott be az egyébként megerősített biztonsági rendszerrel felszerelt házba. A férfi megkötözte az őt beengedő szobalányt, Schunkot pedig egy Ford Fiestába tuszkolta és elhajtott vele.

Az asszony kilenc napot töltött egy bérelt lakásban, Cotiában, ami São Paulo egyik szegényebb negyedének számít. A Daily Mail úgy tudja, hogy ez alatt csak vizet, kenyeret, rizst és babot kapott és a földön kellett aludnia egy takaróval. Schunkot megkötözve, de sértetlenül találták meg a megmentésére érkező rendőrök. 

A kiszabadításkor elfogott két férfinak az emberrablás értelmi szerzője 4600 dollárt (1,2 millió forintot) ígért, a 36,5 milliós váltságdíj töredékét. A nyomozókat az emberrablók és az Ecclestone család közötti telefonhívások és e-mailek vezették nyomra. A két férfi hibák sorozatát követte el: tele volt ujjlenyomataikkal az elrabláshoz használt autó, amikor pedig kocsit váltottak, felvette őket egy közlekedési kamera.

Bernie Ecclestone Brazíliába akart utazni, hogy egy privát biztonsági céget béreljen fel a nyomozásra, a brazil rendőrség azonban arra kérte, maradjon az Egyesült Királyságban, mert a jelenléte akadályozná a nyomozást.

A BBC megjegyzi, hogy meglehetősen ritkának számít, hogy egy emberrablás ilyen szerencsésen érjen véget. A legtöbb esetben a család kénytelen kifizetni a váltságdíjat, vagy ami még rosszabb, holtan kapják vissza rokonukat.

Kiszabadítása után Aparecida Schunk arra szólította fel a bűnözőket, hogy senki mást se raboljanak el São Paulóban, mert a rendőrség letartóztatja őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.