Házfalnak csapódott egy kamion a Vas megyében

Ketten könnyebben megsérültek, amikor csütörtök délelőtt egy lengyel kamion vontatmánya házfalnak ütközött Vas megyében, a 86-os úton Kisunyomnál. A jármű egy személygépkocsit is elsodort.

Kazmar Enikő, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a kamion átszakította az út melletti szalagkorlátot, és az oldalára borult. A balesetben a jármű vezetője és a mellette utazó férfi megsérült.

A helyszínelés még tart, egyelőre félpályás útlezárás mellett haladhat a forgalom, de a műszaki mentés idejére teljes útzárat is elrendelhetnek - tudatta.

Balogh Nikoletta, a megyei katasztrófavédelem szóvivője közölte, a 40 tonnás nyerges vontató autóalkatrészeket szállított. Hozzátette: az ütközés miatt egy villanyoszlop és egy gázvezeték is megsérült, ezért az E.ON munkatársai is a helyszínen dolgoznak, a szakemberek elzárták a gázt és áramtalanítottak, egyéb óvintézkedésre azonban nem volt szükség.

Az MTI helyszínről származó értesülései szerint a kamionban lévő alkatrészek légzsákok és biztonsági övek működtetéséhez használt úgynevezett pirotechnikai övfeszítők, amelyek veszélyes anyagnak minősülnek ugyan, de közvetlen veszélyt nem jelentenek a mentés során.

Az MTI úgy tudja, hogy a kamion mentéséhez Veszprémből érkezik daru.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.