Házasságtöréssel vádolnak egy megerőszakolt nőt

Őrizetbe vettek egy 22 éves holland nőt Katarban, miután a rendőrséghez fordult, mert elmondása szerint megerőszakolták.

A nő ügyvédje szerint védence nyaralni érkezett Dohába. Az egyik este valamiféle drogot keverhettek az italába, mert miután felkelt hotelszobájában, rádöbbent, hogy éjszaka megerőszakolták. A holland nő azonnal jelentette az esetet a rendőrségnek.

Az eset még márciusban történt, a nőt azonban házasságtöréssel vádolták meg, miután a férfi, aki feltételezhetően megerőszakolta, azt mondta a hatóságoknak, hogy a nő is beleegyezett az együttlétbe. A tárgyalás hétfőn indul a katari bíróságon.

A nőt várhatóan megvádolják alkoholfogyasztással is, annak ellenére, hogy egy olyan hotelben volt, ahol legális az alkoholfogyasztás.

Az arab országokban tilos az alkoholfogyasztás, házasságok esetében pedig az azon kívüli szexuális kapcsolatot is büntetik. A BBC emlékeztet, hogy 2013-ban egy norvég nő került bajba az Egyesült Emírségekben hasonló eset miatt. Őt tizenhat hónap börtönre ítélték. Később kegyelmet kapott, és hazatérhetett Norvégiába.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.