Hazakerült 16 év után a szegedi taxis feltételezett gyilkosa

Hazahozták Németországból az 1998-as domaszéki emberölés gyanúsítottját, a férfit több mint 16 esztendővel a bűncselekmény után, Németországban fogták el – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szenti Szabolcs emlékeztetett rá, a nyomozók egy szegedi taxisofőr meggyilkolása után 16 és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján európai elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezhették a feltételezett elkövetővel, a 39 éves balatonmáriafürdői T. Rolanddal szemben. A férfit a német hatóság 2015. április 23-án elfogta. A gyanúsítottat 2015. szeptember 1-jén adták át a német rendőrök Magyarországnak.

A magyar rendőrök emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Ahogy annak idején a Népszabadság is megírta, a 39 éves Toldi Nándor szegedi magántaxis 1998. október 15-én 22 óra 40 perckor a Szegedi Rádiótaxi Társaság diszpécserének utasítására utasokat vett fel Szegeden, majd nem adott többé életjelet magáról. A kocsiját másnap reggel Bonyhád és Cikó között, az úttól 200 méterre, a Határ-patak partján találták meg üresen. A taxist eltűnt személyként keresték, róla és utasairól a hatóság semmit nem tudott. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője október 24-én százezer forint jutalmat tűzött ki az eltűnt szegedi taxisofőr nyomravezetőjének.

November 5-én viszont már emberölési ügyben nyomoztak, mivel az autóban talált nyomok alapján szakértők úgy vélték, valaki életét vesztette a jármű utasterében.

Tolni Nándor holttestét négy nappal később találták meg Szeged közelében, Domaszék község külterületén, az 55-ös főúttól körülbelül egy kilométerre, mezőgazdasági munkavégzés közben. Személyazonosságát a nála talált iratokból állapították meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.