Hazahozzák a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjait

Tíz napon belül Veszprémbe szállíthatják a Cozma-gyilkosság miatt Ausztriában őrizetbe vett két magyar férfit. Az osztrák rendőrök megkezdték a kihallgatásukat; a harmadik gyanúsítottat még keresik.

Egy, másfél héten belül Veszprémben lesz a vasárnapi emberöléssel gyanúsítható, Ausztriában őrizetbe vett két férfi, a sárbogárdi Raffael Sándor és a budapesti Németh Győző - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

Derzsy Péter alezredes hozzátette: osztrák kollégáik közölték ezt a gyors választ a megkeresésükre. Veszprémi nyomozó vagy nyomozócsoport a kiadatásig nem utazik Ausztriába kihallgatni az őrizetben lévő gyanúsítottakat - közölte a nyomozást vezető rendőrtiszt, jelezve: az ausztriai kihallgatás engedélyeztetése olyan bonyolult adminisztrációval járna, hogy addigra a gyanúsítottak már bizonyosan Veszprémben lesznek. A veszprémi kézilabdások megkéselésének ügyében kizárólag három személyt gyanúsítanak, közülük Sztojka Iván enyingi lakost még körözik. Az alezredes szerint egészen bizonyosra vehető, hogy nincs is több elkövetője a rendkívül súlyos bűncselekménynek.

A két gyanúsítottat vasárnap este fogták el az ausztriai A2-es déli autópályán, Bad Blumau közelében, nemzetközi elfogatóparancs alapján. A gyanúsítottak Olaszország felé igyekeztek, amikor az orsztrák autópályarendőrök feltartóztatták járművüket. Az autóban hárman ültek: egy nő (ő vezetett) és két férfi. Mindhármukat őriztetbe vették, efogásukkor nem tanúsítottak ellenállást. Egyikük a 31 éves Raffael Sándor, a gyilkosság egyik gyanúsítottja, a hölgy pedig a barátnője, akit a stájerországi rendőrségi illetékes közlése szerint, ugyancsak gyanúsítottként tartanak őrizetben. A harmadik utas az enyingi N. Győző volt, ellene is elfogatóparancs volt érvényben. Az őrizetbe vetteket először a hartbergi autópálya-rendőrségre szállították, ahol megkezdődött a kihallgatásuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.