A nyíregyháziak kiszabadultak Bangkokból

Negyvennyolc órás utazás után vasárnap hazaérkezett Bangkokból a Nyíregyházi Állatpark két, a múlt héten egy konferencia után a thai fővárosban rekedt munkatársa.

Papp Endre, zoológiai igazgató-helyettes – aki Takács Zoltán vezető gondozóval egy nemzetközi konferencián vett részt a múlt héten Thaiföldön, s közben kormányellenes erők hatalmukba kerítették bangkoki repülőteret – vasárnap délután már Nyíregyházán válaszolt kérédéseinkre.

Elmondta: miután kiderült, hogy a thai katonaság és rendőrség nem fog beavatkozni, és nem üríti ki a bangkoki repteret – mert úgy látszott, a katonaság és a lakosság is a tüntetőket támogatja –, az ott rekedt turisták pánikszerűen menekülni kezdtek dél felé. Becslése szerint 5-6 ezer külföldi indult meg egyszerre, miután megtudták, hogy a fővárostól kétszáz kilométerre két repteret is megnyitottak.

A nyíregyháziaknak a magyar nagykövet és a helyi szervezők segítségével egy katonai légi bázisra sikerült eljutniuk, ahol felszállhattak a helyi légitársaság egy Szingapúrba közlekedő járatára. Papp Endre arról is beszámolt: péntek délután háromra értek a légi bázisra, ahol a 30 fokos hőségben egy légkondicionáló nélküli terembe háromezer ember zsúfolódott össze, s ott vártak arra üvöltözve, egymást lökdösve, hogy négy thai lány kézzel megírja a repülőjegyeket.

Miután a nyíregyháziaknak jeggyel kezükben sikerült átverekedniük magukat a tömegen, és eljutniuk a másik terembe, ahonnan már az induló járatokra szólították az utasokat, még mindig várakozniuk kellett. Tíz gép felszállását nézték végig, amíg hajnali háromkor végre ők is repülőre ülhettek és elhagyhatták Thaiföldet. 

Szingapúrban a helyi állatkert orvosánál vendégeskedtek, amíg Nyíregyházáról kollégáiknak sikerült jegyet szerezniük egy Európába tartó légi járatra. Így zürichi átszállással vasárnap érkeztek Ferihegyre, s onnan autóval tértek haza Nyíregyházára.

Üvöltözés, lökdösődés - Embertelen körülmények között harcolnak meg a Thaiföldön rekedt külföldiek az országot elhagyó járatokért
Üvöltözés, lökdösődés - Embertelen körülmények között harcolnak meg a Thaiföldön rekedt külföldiek az országot elhagyó járatokért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.