Havazás: dugig vannak a zalai kamionparkolók

Megteltek a zalai kamionparkolók a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozások miatt, a rendőrök ezért az M7-es autópályán már Somogyban pihenőhelyekre terelik a teherjárműveket - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.
Cseresznyés Dániel elmondta: Zala megyében mintegy ezer kamionparkoló van a főbb útvonalak térségében, ezek pénteken kora délutánra mind megteltek. Több kamion az utak mentén parkol. A rendőrség ezért a teherforgalmat már az M7-es autópálya somogyi szakaszán a pihenőhelyek felé tereli.

Emlékeztetett arra, hogy délelőtt Szlovénia és Horvátország lezárta határátkelőit a havazás miatt, ezért Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat.

Az M7-es autópálya somogyi szakaszán Szlovéniába és Horvátországba tartó kamionokat kora délutántól a balatonlellei pihenőhelyre terelik - közölte a rendőrség az MTI-vel. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket a Nagykanizsa felé vezető oldalon a 137-es kilométerszelvényben lévő pihenőhelyen várakoztatják. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

Korlátozások Somogyban is

Több tehergépjármű is elakadt az intenzív havazás miatt, ezért forgalomkorlátozást rendeltek el Somogyban a 67-es főúton a simonfai tető előtti szakaszon - közölte a megyei rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A rendőrség az útburkolat megtisztításáig a tehergépjárműveket nem engedi felhajtani az érintett emelkedőre, a forgalmat Simonfa belterületén Kaposvár irányába visszafordítják. A korlátozás a személygépjármű-forgalmat nem érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.