Havas témapark nyílt meg Sanghajban

Hatalmas, a havas téli világot bemutató témapark nyílt a szikrázóan napsütéses Sanghajban - a park különlegessége, hogy mobil, a metropoliszból más városokba utazik tovább.
A témapark a 24 milliós város keleti felében, Putung városrészben kapott helyet három hónapos bemutatkozására. A telet többnyire hó nélkül átvészelő városban igazi különlegesség a létesítmény, mely több módon is próbálja a lakosokhoz közelebb hozni az ismeretlen jeges világot.

A park négy részre tagolódik, az egyikben például az Északi- és Déli-sarki világot szimulálják, többek közt az eszkimó hókunyhókban, az iglukban való életet, tipikus sarkköri állatokat bemutatva, máshol a téli sportokat nézhetnek vagy próbálhatnak ki a látogatók. A parkban lehetőség van egy ajándékokkal teli, forralt bort is kínáló tipikus karácsonyi vásárban való sétára is, az élményektől megéhezők pedig egy jeges étteremben fogyaszthatnak meleg ételeket.

A hely egyik különlegessége a bár, mely teljes egészében jégből faragott, nemcsak a pult, az asztalok és a székek, de még a poharak is, így a vendégeknek kabátot és kesztyűt kell viselniük az ottani mínusz öt fokos hőmérséklet elviselésére - és italaik élvezhetővé tételére.
A témapark Kína első mobil jeges témaparkja, amely március elején Sanghajból várhatóan továbbutazik és legkésőbb jövő télen más városok közönsége előtt is bemutatkozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.