Hatvannál is több halott a mianmari földrengésben

Hatvannál is több halottja és száz sérültje van a Mianmar északkeleti részén csütörtökön történt 6,8-es erősségű földrengésnek.

A halálos áldozatok száma óráról órára növekszik - közölte a hatóságok képviselője, hozzátéve, hogy a rengés epicentrumában mintegy 300 épület semmisült meg. Az állami rádió beszámolója szerint 14 buddhista kolostor és kilenc kormányzati épület is súlyosan megrongálódott. A földrengés epicentruma Mianmar thaiföldi és laoszi határvidékén, hipocentruma pedig 10 kilométeres mélységben volt. Szakértők szerint a térségbeli szeizmikus helyzet a március 11-i nagy japáni földrengés következménye.

A mozgást a távolabb lévő thaiföldi fővárosban, Bangkokban, de még a vietnámi Hanoiban is érezték, az épületek kilengtek. A legtöbb halott Tacsilek, Tarlaj és Minelin hegyvidéki települések térségében, a thaiföldi határ mentén van - közölte egy névtelenséget kérő forrás.

Az emberek kimenekültek az épületekből, az utakon törések keletkeztek. A hatóságok több utat lezárták. Egy ENSZ-tisztviselő azt mondta, hogy Tarlajban egy kisebb kórház részben megrongálódott, és romba dőlt egy híd.

A szomszédos Thaiföld meteorológiai intézete szerint péntekre virradóan hat utórengés volt.

(Forrás:mti.hu)

Buddhista szerzetes nézi a pagoda romjait
A Buddhist monk looks at a damaged pagoda after an earthquake at Wat Chedi Laung in Chiang Rai province, north of Bangkok March 25, 2011. At least 63 people were killed in a strong earthquake that struck Myanmar, state media said on Friday, while a series of aftershocks have caused panic but only limited damage from Thailand to Laos. The death toll from Thursday's 6.8 magnitude tremor was expected to rise slightly in Myanmar after more than 100 buildings were destroyed. Over 100 people were injured, according to state television. REUTERS/Chaiwat Subprasom (THAILAND - Tags: DISASTER ENVIRONMENT RELIGION IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.