Hatszáz kiló kokaint csempészett apa és fia

Az osztrák rendőrség csütörtökön őrizetbe vett egy hatvanegy éves férfit és a harmincöt éves fiát, akiket azzal vádolnak, hogy több mint fél tonna kábítószert csempésztek hajókon Brazíliából Európába.

A felső-ausztriai apa nem először kerül a hatóságok látókörébe, korábban több évet ült csalásért egy horvát börtönben. Itt találkozott a balkáni Escobar-klán egyik kábítószerkereskedőjével. Amikor mind a ketten szabadultak, közös drogüzletbe fogtak.

Az apa harmincöt éves fiával szállította a drogot Brazíliából Spanyolországba. A Local azt írja, a múlt évben 250 ezer eurót sikerült kaszálniuk egy 600 kilogrammos kokainszállítmánnyal. Bár a két drogkereskedőt már akkor megfigyelték a hatóságok, csak csütörtökön vették őket őrizetben, miután visszatértek Ausztriába.

Az osztrák rendőrségnél elmondták, hogy 2013 óta folyamatosan lecsapnak a nemzetközi drogcsempész bűnbanda tagjaira. Eddig harminc embert sikerült letartóztatniuk Ausztriában és Brazíliában, akiktől heroint, kokaint, több millió dollárnyi készpénzt, drága autókat és fegyvereket foglaltak le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.