Hatszáz embernek kellett elhagynia otthonát egy gránát miatt

Mintegy hatszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát a főváros II. kerületében, a Széll Kálmán téren talált gránát vizsgálatának idejére - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő este az MTI-t. 
Kisdi Máté elmondta: 21 tömbházból mintegy hatszáz embert kísértek ki a hatóságok a második világháborús gránát tűzszerészi vizsgálatának idejére. A tűzoltók hat mozgásában korlátozott embernek segítettek - tette hozzá. Közölte azt is, hogy a kerületi önkormányzat két befogadóhelyet jelölt ki: a Mammut bevásárlóközpontot és a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy gránátot találtak a Széll Kálmán téren, a metróbejárattól 20 méterre, építési munkák közben, ezért a tér egy részét le kellett zárni.

Késő este a helyszínen megsemmisítették a Széll Kálmán téren talált gránát gyújtószerkezetét, a gránátot elszállították, a tér lezárását hétfő este feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy a tűzszerészi munka idején több járat terelve vagy rövidített útvonalon közlekedik. Mint írták, a 2-es metró átmenetileg nem áll meg a Széll Kálmán téren. A 4-es és a 6-os villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari térig közlekedik. A Jászai Mari tér és a Margit híd, budai hídfő között pótlóbusszal lehet utazni. A 16-os busz csak a Bécsi kapu térig jár. A 21-es, a 21A, a 22-es, a 22A, a 128-as, a 129-es, 139-es, a 155-ös, a 156-os és a 222-es autóbusz terelve közlekedik, a Széll Kálmán tér helyett a Déli Pályaudvarig. A 39-es autóbusz nem jár a Batthyány tér és a Széll Kálmán tér között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.