Hatmilliárdot kap az anya, akinek fogyatékos fia született

A brit bíróság tizenötmillió fontot (vagyis több mint hatmilliárd forintot) ítélt meg egy nőnek, akinek kisfia szülési komplikáció miatt súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett.

A most tizenkét éves James Robshaw a Lincoln Megyei Kórházban látta meg a napvilágot 2002 decemberében. A terhesség problémamentesen zajlott, ám szülés közben súlyos komplikációk léptek fel, a kisfiú agya oxigénhiányos állapotba került, és bár az életét sikerült megmenteni, súlyos agykárosodást szenvedett. Jamesnek mind a négy végtagja lebénult, kommunikálni pedig csak egy gép segítségével képes, amelyet a szemével irányít.

Az édesanya, Suzanne Adams nem tudott belenyugodni a történtekbe, beperelte a kórházat, amely végül elismerte felelősségét a történtekben.

A bíróság meghallgatta a feleket, és egy tizenkét napos tárgyalássorozat után úgy döntött, a kisfiú és édesanyja tizenötmillió fontos kártérítésre számíthat. Az összeg forintban nagyjából hatmilliárd-száztizenhétmillió forintot jelent – írja a The Telegraph.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.