Milliárdokkal rövidítették meg a költségvetést a sóbiznisz fenegyerekei

Több éves nyomozást zárt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az útszórósóval, a hófogóhálókkal meg az útburkolatfestéssel trükköztek. Tizenöt gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést.

Versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 2013. október 31-e óta a Nemzeti Nyomozó Iroda P. Sándor 60 éves budapesti lakos és 14 társa ellen.

Az összetett és szerteágazó nyomozás megállapította, hogy - a magyar közutak karbantartása és fenntartása területén - állami vállalatok, valamint városi önkormányzatok 2013. és 2014. évi közbeszerzési eljárásainak kapcsán kialakult piacon a résztvevő gazdasági társaságok vezetői és más személyek egymással megállapodásokat kötöttek, a pályázatokon összehangolták tevékenységüket. Ezzel - profitjuk maximalizálása érdekében - korlátozták a szabad versenyt.

A kartelltevékenységgel érintett összesen hét közbeszerzési eljárás útszórósó és hófogóháló szállítására, valamint útburkolatfestés kivitelezésére irányuló összértéke meghaladja a hat milliárd forintot. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást 2016. május 19-én befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészség részére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.