Hátizsákos turistákat raboltak el Ausztráliában

Halászok mentettek meg két turistalányt az ausztrál Adelaide melletti strandon. Egy ausztrál férfit gyanúsítanak azzal, hogy elrabolta és megpróbálta megölni a nőket.

"Egyenesen az autóhoz rohant sikoltozva. Feltépte az ajtót, beugrott a hátsóülésre és azt kiabálta: Vigyen el innen, vigyen el innen! Mindannyiunkat meg fog ölni!" – meséli az egyik halász a 7 News-nek.

A Salt Creek közelében található homokos partszakaszon egy csapat halász dolgozott kedden, amikor egy huszonéves nőt láttak meg, aki meztelenül és véresen futott elő a homokdűnék közül. A lányt egy barátnőjével együtt rabolták el és próbálták megölni. A két turista megszökött a fogvatartójuktól, egyiküket azonban utolérte a férfi. Azt a lányt később öntudatlanul találták. Beszélni nem tudott, jelenleg is kórházban ápolják.

A másik nőnek sikerült eljutnia a halászokig és értesítenie a hatóságokat. A rendőrség elfogta a feltételezett tettest, egy 59 éves ausztrál férfit. A helyszínen találtak többek között egy halászkést és egy kampót is. 

A valószínűleg brazil nő és német barátnője hátizsákos turistaként utazgattak. Harmadik társukkal, egy ausztrál férfival Adelaide-ből Melbournebe tartottak, közben megálltak Salt Creeknél. Sérüléseik alapján az egyiküket egy kalapáccsal ütötték meg, a másikukat pedig elgázolta egy autó.

"Sajnos mindketten nagyon rossz állapotban voltak... Nyilvánvalóan nagyon megviselték őket a történtek. Még a rendőröket is megrázta a dolog" – mondta Adam Stewart, az egyik helyi hotel tulajdonosa, akitől a halászok segítséget kértek.

Az eset körülményei egyelőre nem tisztázottak. Egy 59 éves ausztrál férfit a helyszínen elfogott a rendőrség. Ő szerdán jelent meg a bíróság előtt. Áprilisban kerül sor a tárgyalásra.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.