Hatéves kislányt perelnek egy síbaleset miatt

38 ezer eurót és a baleset kapcsán felmerülő további költségeit követeli egy nő Ausztriában egy síbaleset miatt  egy kislánytól.

A nyugat-ausztriai Feldkirchben benyújtott be keresetet egy nő, aki síelés közben ütközött össze a gyerekkel. A nő Hochhäderichben, a svájci határ közelében siklott lefelé a pályán, amikor a kislány elékanyarodott és összeütköztek. 

A bíróságon tanúskodó független szakértő szerint egyikük sem figyelt oda eléggé, így mindketten egyformán hibásak azért, mert egymásba rohantak. 

Gyerekek általában nem perelhetőek az osztrák jog szerint, de a felperes arra a kivételre hivatkozott, hogy felelősségre vonhatóak, ha képesek felismerni a tettük következményét.

A nő korábban már benyújtott keresetet a kislány édesapja és a síoktatója ellen is, de mindkét esetben elutasította a bíróság. Az apa és az oktató szintén tanúskodott a csütörtöki tárgyaláson is. Ítélet 2016 elejére várható az ügyben.

Az nem derült ki világosan, hogy milyen mértékűek a nő sérülései, azonban az ügyvédje szerint nem tud többé síelni - írja a The Local.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.