Hátat fordított a fegyveres rablónak a világ leglazább kebabosa

Said Ahmed épp egy rendelést állított össze, amikor új-zélandi gyorséttermébe besétált egy maszkos férfi, majd fegyvert szegezett rá. Ahmed azonban - ahelyett hogy kiürítette volna a kasszát - a legnagyobb nyugalommal folytatta a csirkés szuflaki előkészítését. 

„A rabló meg akart ijeszteni, de úgy döntöttem, hogy ezt nem teheti meg velem" – nyilatkozta a The Guardiannek az egyiptomi férfi, aki egyszer csak hátat fordított a rablónak, besétált a konyhába és hívta a rendőrséget. A fegyveres férfi teljesen értetlenül állt a helyzet előtt, majd fogta magát és elment.

Az incidens szombaton történt, de a Taste of Egyptben elhelyezett kamerák által rögzített videofelvételt csak most töltötte fel az egyik közösségi média felületre a rendőrség.

Az eredetileg mezőgazdasági mérnök végzettségű Ahmed húsz éve menekült el Egyiptomból, és a sajtó munkatársainak elmondta: azért sem rettent meg, mert rengeteg erőszakot látott Egyiptomban, de az elmúlt két évtizedben olyan kiszámítható és nyugodt életet élt az új-zélandi Christchurchben, hogy hidegvérrel tudott reagálni az életveszélyes helyzetben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.