Hatástalanították az újbudai bombát

Hatástalanították a XI. kerületi Bocskai és Nagyszőlősi út kereszteződésében talált világháborús bombát, és feloldották a Bocskai út érintett szakaszának lezárását - mondta az MTI-nek az akciót vezető tűzszerész-parancsnok. A lakók is visszaköltözhettek.

Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem sajtóügyeletese korábban az MTI-nek elmondta, hogy a kitelepítés a bomba körüli 200 méteres sugarú kört érinti. Mintegy 500 embernek kell elhagynia otthonát - tette hozzá. Mint mondta: eddig 90 lakos jelezte, hogy az önkormányzat Zsombolyai utcában található közösségi házában szeretne menni.

Balázs Norbert, a kerületi rendőrkapitány arról számolt be, hogy az akcióban mintegy 30 rendőr, 30 polgárőr és 10 közterület-fenntartó vesz részt. Azokat az idős embereket, akik ápolásra szorulnak a mentők segítségével a Szent Imre Kórházba szállítják - tette hozzá.

A pénteken talált II. világháborús bombáról azt közölték, hogy 50 kilogrammos és német gyártmányú. A kitelepítés az előzetes információk szerint 9 lakóházat érint.

A rendőrök lezárták a Kosztolányi Dezső tér és Bocskai út kereszteződését, valamint a Nagyszőlős utca és Karolina út kereszteződését.

Ezt a zárlatot oldották most fel.

Hatástalanították az ötven kilogrammos bombát
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.