Határsértők inváziója

Erős napjuk volt a hatóságoknak a magyar-szerb határszakaszon: az elmúlt 24 órában 52 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Csongrád megye déli részén.

Tizenegy csoportban 52 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton a távirati irodával.

Szenti Szabolcs elmondta: pénteken kora délután Röszke belterületén állítottak meg a járőrök egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Gyorsan kiderült, hogy a koszovói állampolgárságú sofőr négy illegális bevándorlót szeretett volna Nyugat-Európába eljuttatni. Az algériai, marokkói és nyugat-szaharai állampolgárok ellen idegenrendészeti, az őket segítő koszovói ellen pedig büntetőeljárás indult.

Az esti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek közreműködésével egy kamion rakterében bukkantak öt határsértőre a rendőrök. Az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a vámzár zsinórját megrongálták, ezért kérte, hogy a pénzügyőrök röntgennel is vizsgálják át a járműszerelvényt. Így fedezték fel a makedón és afgán állampolgárokat. Szombat reggelre további kilenc esetben 43 határsértőt fogtak el a rendőrök, főként Röszke külterületén. Ők szinte valamennyien afrikai országból érkeztek. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult - tette hozzá a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.