Nyolcan haltak meg éjszaka az utakon

Négy súlyos közlekedési baleset is történt szombatra virradóan az országban: Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében hárman-hárman vesztették életüket, de Borsodban és Veszprém megyében is meghalt egy-egy személy az utakon.

Reggelig tartott az útzár az M15-ös főúton, ahol hárman haltak meg az éjjel egy közlekedési balesetben - értesült a mentésben résztvevőktől szombat reggel az MTI. Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron megye Rendőr-főkapitányság szóvivője a távirati irodának elmondta: egy német rendszámú, Szlovákia felől érkező személyautó próbált visszasorolni saját sávjába egy előzés után, de megcsúszott és keresztbefordult. Ekkor csapódott neki frontálisan egy cseh rendszámú kamion, amely dinnyét szállított.

A nyerges vontató maga alá gyűrte és az árokba rántotta a kocsit, amelyben egy negyvenes éveiben járó házaspár és 15 éves fiuk életét vesztette, míg 17 éves lányukat életveszélyes állapotban vitték a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A kamionsofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Szombaton hajnalban egy másik balesetben hárman meghaltak és további egy ember megsérült Kisújszállás és Kuncsorba között - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak.

A helyszínelés jelenleg is tart az érintett útszakaszon, ami nem okoz fennakadást a forgalomban.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi a 26-os számú úton szombat hajnalban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Gaskó Bertalan elmondta: a baleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

Veszprém megyében szombaton reggel kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI-vel. Hozzátette: a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba. A katasztrófavédelem és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a balesetről. Az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.