Hatalmas meglepetést okozott a veterán sztársportoló

Gyerekekkel kosarazott a hétvégén az NBA veterán sztárja, Shaquille O'Neal egy floridai rendőrkapitányságon. A kosárlabda sport visszavonult óriásának felbukkanása meglepetés volt a gyerekeknek, akik néhány jó tanácsot és egy kis zsebpénzt is kaptak tőle.

A kosaras az után döntött úgy, hogy ellátogat a gainesville-i kapitányságra, hogy látott egy vírusvideót az interneten a gyerekekkel kosarazó Bobby White rendőrről. White január 15-én egy kora esti bejelentés miatt riasztották, egy lakó ugyanis túl hangosan a kosarazó srácokra panaszkodott, White azonban ahelyett, hogy szétzavarta volna a fiatalokat, beállt közéjük játszani. Miután a meccset lejátszották, a rendőr megállapodott a fiúkkal egy visszavágóban, és ez volt az a móka, amiből O'Neal sem akart kimaradni.

Fiatal srác korában az O'Neal is hasonló körülmények közt élt, ő is az utcán lógott a barátaival, így nagyon meghatotta White barátságos viselkedése. Az NBA egykori sztárja tavaly tette le a tartalékos rendőri hivatalis esküt Dél-Floridában, és miután megnézte a videót, kérte, hogy helyezzék át arra az őrsre, ahol White teljesít szolgálatot.

O'Neal érkezését nem csak a gyerekek, de White előtt is titokban tartották, s ahogy az a hat perces videóból is látszik, a visszavágó nagyon sok örömet okozott a zsaruknak és a srácoknak is.

„Maradjatok távol a balhétól, hallgassatok a szüleitekre és tiszteljétek őket. Így lehettek bárkik, akik csak lenni akartok" – tanácsolta a gyerekeknek a szársportoló, aki elmesélte azt is, egy nagyon hasonló környéken nőtt fel, hasonló körülmények közt, mint ők. O'Neal arról győzködte a hátrányos helyzetű, afroamerikai fiúkat a sorsuk alakulása a saját kezükben van.

A jó tanácsok mellett bónuszként O'Neal felajánlott 100 dollárt annak, akinek első próbálkozásra sikerül egy szabaddobás. (Arról nem szólnak a hírek, hogy ő maga elvállalt volna egyet, amelyeknek fénykorában sem volt a csillaga. 52,7 százalékos pontossággal ott van az NBA tíz legrosszabb szabaddobója között.) Persze a fiúk sem tegnap kezdték el pattogtatni a labdát: mindannyian bezsebelhették a jutalmat - írja Huffington Post.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.