Hatalmas magyar világsiker a médiában

Az On the spot stábja a legígéretesebb harminc alattiak közt.

„Ez egy visszajelzés, mint egy útjelző tábla. Azt jelenti, hogy jó úton haladunk" – mondta a lapunknak telefonon nyilatkozó S. Takács András. Az újságíró hétfő este értesült arról, hogy a Forbes magazin Európa harminc legígéretesebb harminc alatti, médiában tevékenykedő embere közé választotta.

Magyarországot ketten is képviselik, a technológia kategóriában a Tresorit startup társalapítója, Lám István programozó, a média területén pedig S.Takács András rendező, producer.

S. Takácsnak az On the spot című dokumentum sorozatbanvégzett munkáját ismerték el ezzel. A Duna TV-n futó műsorban feleségével, Cseke Eszterrel járják a világot és stáb nélkül, csupán kettejük kézikamerájával veszik fel az anyagot. Cseke a harminc alatti kitétel miatt nem kerülhetett fel a listára.

„Azt a típusú őszinte, közvetlen történetmesélést díjazták, amit az On the Spot képvisel" – mondta a jelenleg épp Londonban tartózkodó S. Takács. „Nagy megtiszteltetés szerepelni a listán. Egyrészt, mert az idén kilencvenkilenc éves Forbes magazinról van szó. Másrészt pedig a zsűri miatt."

A média szereplői közül Hala Gorani, a CNN tudósítója, Heribert Prantl, a Süddeutsche Zeitung belpolitikáért felelős szerkesztője és Alex Wood, a The Memo alapító-főszerkesztője választotta ki a végső harmincat.

A Forbes idén először állított össze harmincas listát az európai harminc alattiakról. Tíz kategóriában mutatták be azokat a fiatalokat, akik a művészek, politika, szórakoztatás, a gazdaság vagy tudományok területén értek el figyelemre méltó teljesítményt. A listán szerepel többek közt Adele, Oscar- és Grammy-díjas énekesnő, Emma Watson színésznő és ENSZ nőjogokat képviselő jószolgálati nagykövete, Malala Juszufzai, Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, Novak Djokovics teniszező és Sebastian Vettel négyszeres világbajnok Forma 1-es pilóta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.