Hatalmas lángokkal égett egy Las Vegas-i hotel

Lángok és sűrű fekete füst kavargott a Las Vegas Strip egyik szállodájának 14. emeleti medence szintjéről szombaton. A közösségi oldalakra feltöltött felvételeken látszik, ahogy a gyorsan terjedő tűz felemészti a medence mellett található kabinokat, műanyag pálmafákat és minden útjába kerülő dolgot.

"Megszólalt a vészjelző és kitört a teljes káosz" - nyilatkozta a CNN-nek Corbin Williams, az egyik szemtanú. "Kész őrület volt. Mindenütt tűzoltóautók álltak." A vele egy lakosztályban lakó Matt Mills telefonjával fel is vette, ahogy a medencéhez vezető ajtónál menekítik az embereket.  

A háromezer szobás Cosmopolitan of Las Vegas hotel vendégeit és a személyzetet evakuálták. Előbbieket a szomszédos hotelben szállásolták el. A tűzben senki sem sérült meg súlyosabban, azonban két ember füstmérgezést szenvedett, tájékoztatott Greg Cassell, Clark megyei tűzoltóparancsnok.

Helyi idő szerint 12:15-kor ütött ki a tűz a szálloda nyugati tornyában lévő Bambusz Medence körül, számolt be Amy Rossetti, a Cosmopolitan hotel közönségkapcsolatokért felelős alelnöke.

"A medence tömve volt, a lángok pedig úgy száguldottak végig, mint egy rakéta" - mondta a tűzoltóparancsnok, hozzátéve, hogy a szakmában töltött 26 éve alatt nem tapasztalt hasonló kaszinótüzet, noha volt már dolga jó néhánnyal. "A műpálmafák miatt terjedt ilyen gyorsan a tűz. A plasztik hab, amit a pálmákhoz használtak olyan, mint a szilárd gázolaj."

Cassell szerint sok szoba rongálódott meg a hőtől a 14. emeleten, azonban a tűz nem érte el a szálloda belsejét.

Így nézett ki messziről a füst
Így nézett ki messziről a füst
Steve Marcus / REUTERS/Las Vegas Sun

Sandra Baker, a Clark megyei tűzoltóság szóvivője szerint a nyomozás még mindig vizsgálja a tűz keletkezésének okát. A tűzoltóparancsnok az elektromos tüzet is lehetségesnek tartja, mivel a pálmákat apró fényfüzérek díszítették.

Corbin Williams szerint a feljebb lévő erkélyekről kidobott csikk is okozhatta a balesetet. Már amikor korábban üldögélt a medence mellett, észrevette, a lehulló cigaretták lyukakat égettek a kabinok tetejébe. A férfi egyébként épp ingyenesen szállt meg a hotelben, kompenzációként egy korábbi ott tartózkodásakor történt eset miatt.

"Szerintem a Cosmopolitan az egyik legjobb hotel, ahol megszállhatsz. Eltekintve persze az utolsó két alkalomtól."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.