Hatalmas kokainfogás volt a reptéren

Kétszázmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök kedden a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy olasz férfitól - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a rendőrség honlapján.
A férfi poggyászából hajfestékként csomagolva került elő a drog.

A tájékoztatás szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai kedden nem sokkal dél után "bűnügyi akció keretében" ellenőrizték a férfit, aki a vámterület zöld folyosóján kívánt áthaladni.
Az utas poggyászából 154 hajfestékes tasak került elő, melyek összesen 12650 gramm – az elsődleges szakértői vélemény szerint – kokaint tartalmaztak.

A gyanú szerint a férfi Brazíliából Dubai érintésével próbálta Magyarországra csempészni a drogot.
D. D. Bernardot a rendőrök előállították és őrizetbe vették; kihallgatása során beismerő vallomást tett. A rendőrség előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.

Rövid idő alatt a mostani a második eset, amikor kokaincsempészeket fog a rendőrség a repülőtéren.

Január 10-én egy portugál férfi és egy nő 110 millió forint értékű kokaint próbált Magyarországra csempészni; ők szintén Brazíliából, Dubai érintésével érkeztek Budapestre, a kábítószert pedig ugyancsak hajfestékes tasakokba csomagolva próbálták behozni Magyarországra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.