Hatalmas kedvezményekkel vásárolhatunk ma a neten

Ötödször rendezik meg ma az internetes vásárlás napját. Az első novemberi pénteken zajló akcióban több száz webáruház kínál kedvezményeket, és könyvel el akár nemzetgazdasági szinten is értelmezhető forgalomnövekedést.

Az esemény célja, hogy népszerűsítse a környezet- és legfőképp időkímélő online vásárlást. Mintája az Egyesült Államokból ismert Black Friday (fekete péntek), a hagyományos boltok árleszállító napja, amely minden évben a hálaadás ünnepét követő péntek.

Ez a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor a kereskedők jó részének pozitívba fordul át az üzleti eredménye. A következő hét első napja pedig a „kiberhétfő", amikor az internetes kereskedők adják a megszokottnál olcsóbban termékeiket.

Magyarországon viszont nem ünneplik a hálaadás napját, így nincs ilyen éles váltás, amikor az emberek hirtelen elkezdenek karácsonyi ajándékokat venni. Ezt ismerték föl az internetes vásárlás napja hazai szervezői, akik bár öt éve egy november végi időpontot jelöltek ki, az e-kereskedők visszajelzései alapján a következő esztendőtől már a hónap első hetének péntekjén tartják az akciót.

Szerintük ez jó alkalom arra, hogy az „előszezonban" rekordbevételt érjenek el a webáruházak, egyszersmind propagálják az online vásárlást a következő hetekre, vagyis a karácsonyi készülődésre.

Az akciók a www.internetesvasarlasnapja.hu keresőoldalon találhatók meg, amelyen tavaly 411 web­áruház aktiválta magát. Lapunk is benne van az akcióban Fotó: KORPONAI TAMÁS

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.