Hat napja kómában van a legendás komika

A 81 éves Joan Riversnek egy előre tervezett hangszálműtét közben állt le a szíve és a légzése múlt csütörtökön, állapotát sikerült stabilizálni, ám az orvosok mesterséges kómában tartják jelenleg is.

Rivers múlt szerda este még a New York-i Laurie Beechman színházban adott teltházas stand up előadást, a show közben azzal viccelődött, hogy olyan idős, hogy bármelyik pillanatban, akár ott a színpadon, a nézők szeme láttára is meghalhatna. 

Viccelt is azzal, hogy bármikor meghalhat
Viccelt is azzal, hogy bármikor meghalhat
Lucas Jackson / Reuters

Az idős színésznőt  aztán másnap délelőtt az Upper East Enden található Yorkville Endoscopy klinikán műtötték meg, a beavatkozás közben azonban komplikációk léptek fel. Először leállt a légzése, majd szívrohamot kapott. Jelenleg a manhattani Mount Sinai Kórházban ápolják, állapota jelenleg is válságos, gépekkel támogatják a légzését és egyéb életfunckióit. A színésznő lánya, Melissa által kiadott közelmény szerint az egész család nagyon hálás azért a rengeteg támogatásért és szeretetért, amit az elmúlt napokban kaptak - írja a BBC.

A Daily News-on megjelentek olyan fejtegetések, miszerint Joan már felébresztése folyamatban van, de az orvosok aggodalmai szerint az agy olyan súlyosan megsérülhetett, hogy a színszénő tolószékbe kerülhet vagy akár fel sem ébred. A portál azt írja, a család pert fontolgat az endoszkópos műtétet végző klinika ellen.

A népszerű komika idős kora ellenére is aktív, több tévésműsora is fut, az In Bed with Joan (Egy ágyban Joannel) című késő esti pikáns műsorában például sztárokat faggat kényesebbnél kényesebb témákról. Joan fiatalkorában színésznő szeretett volna lenni, de végül az Amerikában oly népszerű stand up comedy világában találta meg a helyét. A The Joan Rivers Show-ért 1990-ben Emmy-díjat is kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.