Hat méterre a Honvédkórház bejáratától halt meg

Alig néhány méterre a Honvédkórház bejáratától hunyt el egy hajléktalan férfi, állítólag egy órán át haldoklott, mégsem segítettek rajta. A kórház állítja, a korábban beszállított férfi a megfigyelés ideje alatt önként távozott intézményükből.

Vasárnap délben egy férfi halt meg a Honvédkórház bejáratánál, letakart holtteste még órákkal később is ott feküdt. A Blikk értesülései szerint az áldozat egy hajléktalan férfi volt, akit állítólag a sürgősségiről raktak ki, nem tudták ellátni, mert részeg volt – írja a Blikk egy szemtanúra hivatkozva.

A nő látta a férfit, amikor az még élt, úgy hallotta, egy idegen hívott hozzá végül mentőt, ám akkor azok már nem tudtak rajta segíteni. A nő azt állítja, a férfi legalább egy órán át haldoklott, és nem segítettek rajta.

A Honvédkórház ügyeletén azt mondták, nem nyilatkozhatnak, és a Blikk munkatársait arra hivatkozva szólították fel távozásra, hogy „katonai objektum területén tartózkodnak".

A Blikk megkérdezte a Honvédelmi Miniszté­rium sajtóosztályától, valóban járt-e korábban a sürgősségi osztályon a férfi, illetve kapott-e ellátást, vagy valóban elküldték, és azt is, miért nem segített szakember a kórház ajtajában fekvő bajbajutottnak.

„2015. március 14-én szombat este a hajléktalan férfit Csepelről szállították az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház sürgősségi osztályára ittas, elhanyagolt állapotban. A férfi a megfigyelés ideje alatt, vasárnap hajnalban önkényesen távozott intézményünkből. További állapotáról pontos információnk nincsen" – közölte az MH Egészségügyi Központ kommunikációs alosztálya.

– A mentőket egy földön fekvő emberhez riasztották, öt percen belül a helyszínen voltak, de a 60 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni. A halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja – tudta meg a lap a szóvivőtől.

– Közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják kollégáink a haláleset körülményeit – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.