Hat év után tűnt fel, hogy sosem járt be dolgozni a hivatalnok

Egy spanyol köztisztviselőnek 27,000 eurót kell fizetnie a korábbi munkáltatója részére, mert "legalább" hat éve nem járt be dolgozni. A dologra akkor derült fény, amikor ki akarták tüntetni a hosszú szolgálatáért.

Joaquin Garcia egy szennyvíztelep épületét felügyelte. A vízműveknél azt hitték, hogy a férfi a helyi hatóságok fennhatósága alatt áll, a hatóságok pedig azt, hogy a vízmű ellenőrzi a munkáját. A férfit azóta nyugdíjazták – írta a BBC

Az alpolgármesternek akkor tűnt fel a tisztviselő hiánya, amikor egy plakettet akartak neki adományozni húszévnyi szolgálatáért.

A tisztviselőt a bíróság 21,000 euró (körülbelül 6,5 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezte, mivel megállapították, hogy "legalább" hat éve nem járt dolgozni. 

Garcia tagadta a vádakat, és azt állította, hogy zaklatás áldozata. A bíróság azonban a hatóságok javára döntött. A férfi évi bruttó 37,000 eurót (1,1 millió forintot) keresett a helyi hatóságok működtette vízműveknél Cadizban. A bírság összege megegyezett a férfi adózás utáni éves jövedelmével. Ez a maximális összeg, amit a társaság a törvény szerint követelhetett tőle.

A bíróságon a vízművek vezetője elmondta, hogy évek óta nem találkozott Garciával annak ellenére, hogy az irodája pont szemben van az övével.

Garcia szerint a családja politikai nézetei miatt üldözik, és azért tették a vízművekhez, hogy félreállítsák az útból. A hozzá közel állók az El Mundo című lapnak elmondták, hogy a férfi félt attól, hogy a családja elveszítheti a megélhetését, és a kora miatt nem talál majd másik állást.

Az állítják, hogy Garcia bejárt a munkahelyére, bár nem mindennap és a teljes munkaidejében, és olvasásnak szentelte az idejét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.